Small space: 60m2 bright and functional under the roofs of Paris

Small space: 60m2 bright and functional under the roofs of Paris

Large living room, real kitchen, good sized bedroom and bathroom… After purchasing the landing adjoining to expand, the owners of this 60 square meter space in Ternes knew very well what they wanted when they called the interior designer Apolline Terrier: to create a large living and dining room. “It was a close collaboration between us. The idea was to have a lot of light. In all rooms it is highlighted by skylights, like the ones already in the kitchen.” In the newly built part of the living room, two large holes are drilled into the ceilings which must be reworked, an opportunity to perfect the insulation while incorporating the air conditioning grille.

In the dining room, a skylight and lift over the kitchen create circulation and enhance this penthouse. To the right of the crossbar, the A/C room is hidden in a closet. The gloss is increased thanks to the use of white paint (Supplier). Lighting (Nedgis).

© Bcdf Studio

The apartment is upstairs, with several lofts, the space is visually cleaned up by incorporating storage spaces in the lower parts of the ceiling, making it possible to create openings and perspectives, to play on light and volumes. But you also have to think about maintaining consistency between the newly created pieces and the existing ones. Ground connections were made, as was the board; The parquet with small streaks is preserved but polished in oil to better catch the light and adopt a more modern feel. “We created openings, so there had to be harmony between the rooms. The kitchen was the starting point, because it’s open to the living room, it’s a blue that swirls around.” Dark blue extends directly into the library, providing depth to the room and integrating much better than white books, objects, and the big screen TV.

The living room with light parquet and white walls is deliberately discreet to accommodate pieces of furniture that the owners already own. The library wall, the same deep blue as the kitchen, includes a flat-screen TV. Sofa (social family), mottled armchair. Lighting (Nedgis).

© Bcdf Studio

In the bedroom, treated as a hotel suite, beige and gray tones interact with the bathroom’s green waters and green and gray tiles. “We also took care of everything to do with the carpentry, paying special attention to the materials.” In order to respond to the furniture that has been carefully selected and kept by the owners, there are dark stained oak doors and a cane hide, on the left, the storage is accessible from the bathroom, on the right, two wardrobes for the bedroom, and in the middle, the door under the wall hanging leads to the bathroom. As the Apolline Terrier explains, “When you open the door, you look at the bathroom, dressed in zellige and terrazzo tiles, very metallic and very bright. This sequence of strong materials with contrast makes you want to leave the door open.” The architect concludes: “The apartment is well balanced. Each room is coherent, on a scale pleasant to live in as we under the roofs. Everything breathes. “

The kitchen has not changed location. Its ceiling window gave the idea of ​​the maximum openings created in the living and dining room. On the base of the items (IKEA), the fronts are made to measure and then painted a dark blue color (Supplier). Business plan (easy plan). The light oak floor is uniform as in the rest of the apartment (rocacher parquet).

© Bcdf Studio

The bedroom is in white and gray beige (the supplier). The headboard is installed between the wall and the chimney shaft. Made of MDF and covered with (Bear Fry) fabric.

© Bcdf Studio

Facing the bed, large reed doors conceal the cupboards on the sides of the bathroom and bedroom, as well as the door to the bathroom.

© Bcdf Studio

The reed door contrasts with the large slabs of terrazzo-style tiles and simulated zellige ceramic tiles in shades of grey-green (ceramica). Faucets (Nevi).

© Bcdf Studio

The expansion of the apartment managed to give each room the space needed to feel comfortable, albeit under the ceiling, like the terrazzo-tiled walk-in shower. Faucets (Nevi).

© Bcdf Studio

READ  Sci-fi, comic or documentary about Notre Dame fire on Tuesday evening on TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *